YouTube Ads videoannonser för B2B

Youtube Ads videoannonser för B2B är ett kostnadseffektivt annonseringsformat för företag. Det uppskattas att YouTube-besökare tittar på cirka 6 miljarder timmar video varje månad. I denna guide ger vi dig verktyg för att komma igång med din egen online annonsering.

Videoannonser på youtube
video laddas upp till YouTube varje minut
0 tim
av de vuxna använder YouTube dagligen
0 %
timmar video varje månad konsumeras
0 mn

Hur skapar jag en videoannons för mitt företag med YouTube Ads?

För att komma igång med dina videoannonser på Youtube behöver du först skapa ett företagskonto på YouTube och ett konto på Google Ads. När detta är klart kan du börja skapa din första videoannons med Youtube Ads. Nedan hittar du mer information för att komma igång med ditt skapande.

Skapa en kanal på YouTube för ditt företag

tips på hur du jobbar med UGC

Börja med att skapa en kostnadsfri kanal med ditt företagsnamn på Youtube. Här kan du addera profilbild med logga, skriva en kort företagsbeskrivning och ställa in vattenstämpel i dina framtida videos.

Kanske du redan har en kanal? Läs mer på Youtubes hemsida för information om hur du konverterar till en varumärkeskanal.

Skapa din videoannons och sätt upp en kampanj

youtube ads skapa en annons

Dags att börja skapa din första videoannons. Här finns möjlighet att skapa själv med hjälp av Youtubes egna mallar, eller kanske vill du ta hjälp av en byrå. Valet är ditt!

När din annons är klar är det dags att skapa kampanjen. Fundera på vilken målgrupp du vill nå, vilken budget som passar och hitta rätt annonsformat.

Börja mäta och utvärdera ditt resultat

youtube ads videoannonser visa statistik företag

Efter du har satt upp din kampanj är det dags att mäta resultatet av dina ansträngningar. I Google Ads kan du se om din kampanj når dina uppsatta mål. Verktyget är kostnadsfritt och enkelt att använda.

Det finns en mängd intressanta mätvärden: hur många har sett annonsen, klickar dom och mycket mer.

Fördelar med videoannonser YouTube Ads - B2B

YouTube Ads - videoannonser B2B

Är YouTube Ads videoannonsering gratis?

Nej, Youtube Ads videoannonsering för företag är inte gratis utan du väljer själv bud och budget för respektive annons. Om du aldrig arbetat med Youtube Ads tidigare är en tips att börja i liten skala. Google Ads rekommenderar själva en daglig budget på 100 till 500 kronor om du är nybörjare. Däremot är verktygen gratis att använda.

Fundera också på vilket mål du har för din videoannons, önskar du få fler besökare till din sajt eller vill du öka konverteringen.

Tänk på att använda relevanta sökord för din annons. Det är inte alltid högsta bud som får bästa position utan här är det kvalitet på annonsen som styr. Det finns en uppsjö av olika budgivningsstrategier men de två vanligaste är Maximera klick eller Manuell CPC.

Din budget anger du på sidan i Google Ads genom att välja kampanjinställningar och sedan budgivning. Du betalar aldrig mer än din månatliga gräns. 

Vilka annonsformat finns det?

Överhoppningsbara in stream-annonser

Annonsen kan skippas först efter 5 sekunder och är den vanligaste formen av videoannonser på Youtube. Annonsen kan visas före, efter eller under andra videoannonser. Denna typ av annons kommer med en autogenererad banner som besökaren kan klicka på för att driva trafik till din sajt. Du betalar endast för användare som sett din annons.

Videoflödesannonser

Videoflödesannonser visas i sökresultatet, i höger kolumn vid relaterade videor eller på Youtube startsida i mobilen. Du betalar endast om besökaren klickar på miniatyren för att se din annons.

Bumperannonser

Bumperannonser är max sex sekunder och kan inte skippas. Annonsen visas före, under eller efter en annan video. Detta annonsformat betalar du baserat på exponeringar.

Outstream-annonser

Outstream-annonser visas endast upp på mobila enheter hos Google videopartner och börjar spelas upp utan ljud. Du betalar endast när besökaren spelar videon i minst två sekunder. 

Toppannonser

Detta format går inte att välja via Google Ads utan kräver att du kontaktar en säljare på Google. Annonsen ger möjlighet att synas i upp till 30 sekunder högst upp på startsidan på webb-, mobil- eller appversionen av Youtube. Kostanden diskuteras med Googles anonnseringsteam.

Utvärdering, mätning och KPI:er

Hur ska man tänka kring utvärdering, mätning och KPI:er? Vilka mätvärden är intressanta att analysera? Innan analysen kan ske är det viktigt att fundera på vilket mål har du för din videoannons på Youtube. Vill du öka kännedomen om ditt företag, dina produkter eller tjänster. Vill du få mer prenumeranter. Skriv ner dina mål på ett papper. Några fler exempel på mål:

  • Få nya tittare
  • Få fler prenumeranter
  • Expandera den globala räckvidden. 
  • Marknadsföra din lansering av produkt/tjänst
  • Sälja varor
  • Nå ut till nya målgrupper / Korsförsäljning

Ett tips är också att länka ditt Google Ads-konto till din Youyube-kanal och få åtkomst till ännu mer resultatstatistik. Och när du använder YouTubes analysverktyg får du mer insikt i vem som tittar på dina annonser och hur de interagerar med dem.

Vilka Key Performance Indicators (KPI:er) är då viktiga att mäta? Beroende på dina mål så kanske du är intresserad av att mäta hur många besökare som har sett annonsen, hur länge ser man på annonsen dvs ser man hela eller klickar man bort innan annonsen är slut, klickar man på annonsen osv.

När man väl satt upp sina KPI:er är det viktigt att fortsätta analysera och utvärdera resultatet. Den löpande optimeringen av dina YouTube-kampanjer är viktig för att uppnå företagets mål och KPI:er.

Din Youtube annonsering kan med fördel kombineras med andra kanaler. På annonseraonline.nu hittar du fler guider för ditt företag:

Lycka till med dina Youtube Ads videoannonser för B2B!

5/5

© 2022 All Rights Reserved.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.