Videoannonser på Instagram B2B

Vill du också göra videoannonser på Instagram B2B? Följ min guide och få information och inspiration!

Instagram har blivit den mest populära sociala media plattformen på nätet för alla åldrar och varumärken och den fortsätter att växa med snabba steg. 
Mer än 500 miljoner människor använder Instagram varje dag enligt den senaste statistiken, de flesta av dem minst ett företag. 8 av 10 av de aktiva användarna
säger att de har köpt en produkt de har sett i appen. Fördelarna med videoannonser på Instagram är många och helt rätt i tiden. 

Innehållsförteckning

Det finns en del av forskning som stöder kraften i B2B Instagram-marknadsföring. Marknadsförare rankar video och bilder som de två mest värdefulla innehållsformaten för att uppnå sina mål. En nyligen genomförd Forrester-studie visade att kortformad video spelar en viktig roll i B2B-köpprocessen. 
Mellan videoinlägg, rullar och livestreaming kan Instagram stödja varje steg i en B2B-köpares resa. 

Hur skapar man Instagram videoannonser

Innan du kan börja annonsera B2B på Instagram behöver du skapa en sida på Facebook samt en företagsprofil på Instagram.

Registrera dig för ett Instagram-företagskonto

1. Ladda ner Instagram-appen för iOS, Android eller Windows.
2. Öppna appen och tryck på Registrera dig.
3. Ange din e-postadress. Om du planerar att ge åtkomst till flera användare eller om du vill ansluta ditt Instagram-företagskonto till din Facebook-sida ska du använda en administratörs-e-postadress för att registrera dig eller trycka på Logga in med Facebook.
4. Välj ditt användarnamn och lösenord och fyll i din profilinformation. Om du loggade in med Facebook kan du bli ombedd att logga in.
5. Tryck på Nästa.
Grattis! Du har nu skapat ett personligt Instagram-konto

här byter du ett personligt konto till ett Instagram-företagskonto:
Från din profil trycker du på hamburgermenyn i det övre högra hörnet.
1. Tryck på Inställningar. Vissa konton kan se Byt till professionellt konto från den här menyn. Om du gör det trycker du på den. Annars fortsätter du till nästa steg.
3. Tryck på Konto.
4. Välj Företag
5. Om du planerar att ansluta dina Instagram- och Facebook-företagskonton följer du stegen för att ansluta ditt konto till din Facebook-sida.
6. Välj din företagskategori och lägg till relevanta kontaktuppgifter.
7. Tryck på Klar.

Skapa och publicera annonser

Innan du skapar är det bra att du väljer ett mål för din videoannonsering.
Till exempel att öka varumärkeskännedom eller att öka antalet genomförda köp för dina produkter/tjänster?
Efteråt väljer du målgrupp för dina annonser. Glöm inte att även om du annonserar B2B för andra bolag, är det ändå människor som arbetar på bolagen som du ska nå till och fånga deras intresse.
Vill du nå dina nuvarande kunder som ska beställa mer av dina produkter/tjänster, eller vill du satsa på att hitta nya B2B kunder med annonseringen? Du kan via Facebook ads manager ange målgrupp utifrån plats, ålder, kön, intressen med flera.
Efter att du har valt målsättning med annonsen och målgrupp kan du bestämma vilket format du vill annonsera i. Mer om de olika formaten kan du läsa under nästa punkt. (här)
Fastställ en budget – När att din annons är klar, är det dags att fastställa en budget. Hur mycket pengar vill du satsa på annonseringen?
Publicera – Det sista steget är att publicera annonsen. Du kan publicera din videoannons via Facebook Ads Manager. Du kan även välja att publicera direkt i Instagram-appen.

Tekniska krav och format

Några format som du kan använda för dina videoannonser  B2B på Instagram:

  • Instagram-Feed: I det vanliga flödet läggs upp till 60 sek långa videos som sparas sedan tills användaren väljer att ta bort dem.
  • Instagram-Stories: Korta klip max 15 sek långa. Är klippet längre delas den i flera stories efter varandra. Stories försvinner efter 24 timmar. Berätta autentiska varumärkeshistorier som har en början, mitt och slut. Om du har mer än 10 000 Instagram-följare kan du också inkludera länkar i dina Instagram-berättelser.
  • Instagram-Carousels: Publicera upp till 10 foton i ett enda inlägg.
  • Instagram-Reels: Detta format har nu sin egen flik på plattformen. Väldigt likt Tik-Tok, man laddar upp videoklipp som är upp till 60 sekunder långa.
  • IGTV: Instagram TV är ett långformat videoformat, perfekt för återkommande innehållsserier. Man kan lägga upp till 10 min långa videos. Liknar You-tube
  • Instagram Live: Nu kan upp till fyra personer sända live på Instagram. Sedan sparas direksendningen i din feed med.
  • Instagram-Guides: Varumärken har hittat flera sätt att dela produkter, företagsnyheter, instruktioner och mer med detta format. Liknar en miniatyrblogg direkt på Instagram. Guides tillåter användare

Innehåll med bra kvalitet

Instagram handlar om bilder och video och det är viktigt att ha en igenkännlig visuell identitet. Du borde lägga upp intressant innehåll regelbundet, så att din publik vet att de kan förvänta sig en stadig ström av intressant och användbart innehåll från dig. Detta gör att ditt varumärke är värt att följa.

Optimera din Instagram-profil för att göra affärer B2B

En Instagram-företagsprofil ger dig lite utrymme att åstadkomma mycket. Det är dit människor och företag på Instagram går för att ta reda på mer om ditt varumärke, besöka din webbplats eller till och med boka ett möte. De som läste din bio var nyfikna nog att besöka din profil, så haka in dem och visa dem varför de ska följa dig. När du använder Instagram för företag använder de flesta varumärken sin logotyp som profilbild. Håll din bild enhetlig över sociala medieplattformar för att underlätta igenkänning. Ditt profilfoto visas som 110 x 110 pixlar, men det lagras på 320 x 320 pixlar, så det är den storlek du bör sträva efter att ladda upp. Liksom de flesta profilikoner kommer ditt foto att ramas in av en cirkel, så se till att du tar hänsyn till det.

Engagera följarna

Genom att skapa inkluderande innehåll kommer människor att föreställa sig att de använder dina produkter eller tjänster. Människor vill känna sig representerade, så sikta på att ditt innehåll ska vara inkluderande. Ägna tid åt att svara autentiskt när någon nämner eller taggar ditt varumärke. Svara på kommentarer och omnämnanden av ditt företag på Instagram, så att användarna känner sig motiverade att fortsätta engagera sig i ditt varumärke.

Använd rätt hashtags

Hashtags hjälper till att göra ditt Instagram-innehåll lättare att hitta. Bild- och videotexter på Instagram är inte sökbara, men hashtags är det. När någon klickar på eller söker efter en hashtagg ser de allt tillhörande innehåll. Det är ett bra sätt att få ditt innehåll framför människor som inte följer dig – ännu.

Mättning av resultat och justeringar

För att uppnå dina mål är det viktigt att du spårar dina framsteg när du använder Instagram för företag. Har du uppnått ditt/dina mål med annonsen? Behöver du nå ut till flera användare eller borde du publicera flera annonser för samma kampanj och i så fall med vilken tidsmarginal? Är syftet med annonseringen uppfylld? Var det att öka varumärkeskännedom, eller köpresultat? Med ett Instagram-företagsprofil har du tillgång till plattformens inbyggda analysverktyg. Instagram Insights spårar endast data tillbaka 30 dagar. Det finns flera andra analysverktyg tillgängliga, inklusive Hootsuites, som kan spåra längre tidsramar, automatisera rapportering och göra det lättare att jämföra Instagram-mätvärden på andra plattformar.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.