Snapchat marknadsföring.
Lär dig allt om Snapchat videoannonser B2B.
Enkel guide steg för steg.

Våra experter hjälper ditt företag att lära sig mer om Snapchat videoannonser för B2B. Genom denna guiden riktar vi oss till marknadsförare som kan använda guiden i sitt arbete när man arbetar med Snapchat videoannonser B2B. Guiden visar vägen framåt steg för steg. Om du följer guiden steg för steg, kommer du veta hur man på bästa sätt hur du sätter upp ett konto och avslutas med instruktioner om hur du kan skapa egna videoannonser på Snapchat för B2B. Snapchat beskriver sig själva så här:”Snap Inc. är ett kameraföretag. Vi tror att när vi uppfinner kameran på nytt så representerar det vår största möjlighet att förbättra människors sätt att leva och kommunicera. Genom att bidra till människors utveckling och ge dem möjligheten att uttrycka sig själva, leva i stunden, lära sig mer om världen och ha kul tillsammans.”  

Bakgrund

Det dagliga användandet av sociala medier i Sverige ligger på 74%. Snapchat är en app som kom till 2011 och har en något yngre målgrupp än andra sociala medier. 9 av 10 i åldern 16–25 år som använder Snapchat. I genomsnitt skapas över 5 biljoner snaps varje dag!

På Snapchat delar du ögonblick, så kallade Snaps, innehållet kan vara bilder, video och text med filter för att fixa innehållet så att det blir lite mer roligt och underhållande. Innehållet visas ett helt dygn. Snapchat uppdateras och flera funktioner läggs till allteftersom.

Snapchat består av 5 huvudkategorier: Karta, chat, kamera, stories, spotlight. 

Vill du marknadsföra ditt företag på ett roligt sätt och stärka er närvaro online? I den här guiden hjälper vi dig och ditt företag att snabbt komma igång med videoannonser på Snapchat för B2B. Snapchat beskriver sig själva så här: ”Snap Inc. är ett kameraföretag. Vi tror att när vi uppfinner kameran på nytt så representerar det vår största möjlighet att förbättra människors sätt att leva och kommunicera. Genom att bidra till människors utveckling och ge dem möjligheten att uttrycka sig själva, leva i stunden, lära sig mer om världen och ha kul tillsammans.”  Sammanfattningsvis, riktar ni er till en yngre målgrupp, är Snapchat videoannonser något för er att börja med! Kort sagt, börja med Snaps!

Vad är Snapchat?

Det dagliga användandet av sociala medier i Sverige ligger på 74%. Snapchat är en app som kom till 2011 och har en något yngre målgrupp än andra sociala medier då 9 av 10 som är mellan 16–25 år använder Snapchat. Kort sagt, Generation Z – är den allra största användargruppen på Snapchat. I genomsnitt skapas över 5 biljoner snaps varje dag! På Snapchat delar du ögonblick, så kallade Snaps, innehållet kan vara bilder, video och text med filter för att fixa innehållet så att det blir lite mer roligt och underhållande. Innehållet visas ett helt dygn. Snapchat uppdateras och flera funktioner läggs till allteftersom. Snapchat består av 5 huvudkategorier: Karta, chat, kamera, stories, spotlight. Sammanfattningsvis, om du vill nå generation Z så skall du börja med Snapchat videoannonsering!

Vem är målgruppen på Snapchat?

Köpstark målgrupp

Snapchat Z generationen har en direkt köpkraft på en trillion dollar. I genomsnitt har Snapchat 280 miljoner användare varje dag. och som ett resultat, ökar Snapchat i popularitet för varje år. AR används till att underlätta köpbeslut inom e-handel. På Snapchat finns det en annonstyp för alla tillfällen: 

 • Önskar du ha resultat? 
 • Vill du öka medvetenheten kring ditt varumärke? 
 • Är målet att ladda ner en app? 
 • Besöka webbsidan?

Aktiv målgrupp

Målgruppen är aktiva användare som är inne frekvent, enligt Snapchat är ”Snapchatters” som är inne i genomsnitt 30 minuter varje dag. Användarna öppnar appen ca 30 gånger per dag. Snapchat har en mer personlig approach än andra sociala medier. Videoannonser integreras mot användarna, vilket leder till att annonserna känns mindre påflugna och forcerade, vilket ger en högre trovärdighet mot användarna. Snapchat stöds av 35 olika språk. En av de viktigaste potentialerna är att Snapchat blir mer och mer inriktad mot företag,  då de skapar fler och enklare verktyg för annonsering.

Det ger er möjlighet att nå ut till en ung köpstark målgrupp, även kallad generation Z.  Det ger er alltså stora möjligheter, att tillexempel få ert varumärke att växa över tid genom storytelling för B2B. Sammanfattningsvis, skapa videoannonser om till exempel bakom kulisserna på företaget, visa upp er ungdomliga sida genom att skoja till det och bjuda lite extra på er själva vid nyhets lanseringar, kundevent och tävlingar, vilket brukar vara uppskattat. Sammanfattningsvis ger Snapchat videoannonsering stora möjligheter att nå en ung målgrupp, även kallad generation Z!

 

Trender

Snapchat är en innovativ plattform. Plattformen utvecklas i väldigt snabb takt och blir allt mer användarvänlig. Den har till exempel underlättat för e-handel med hjälp av AR (augmented reality). Gucci var en av de första att använda AR, med denna teknik har det blivit möjligt att prova skor innan köp. Även Wannaby använder sig av AR tekniken på sin e-handel sida, så att man kan prova nagellack innan köp. Kort sagt, detta kommer vi att se mer utav framöver!

  

Verktyg som sparar tid

Snapchat Ads manager är ett enkelt redskap för att få hjälp, när du gör annonser. Du behöver inte lägga lika mycket tid på att planera som andra plattformar, till exempel i motsvarighet till Instagram där man behöver likes och delningar. Stilen hos Snapchat är inte så tillrättalagt som i andra sociala medier. 

Det är viktigt att tänka på storlek, proportioner, format, placering av logotype, upplösning och så vidare. Sammanfattningsvis, Snapchat Ads manager är ett mycket enklare verktyg att jobba med, än till exempel Instagrams motsvarighet. 

  

Videoannonser för Snapchat B2B

Snap ad with app install

Du kan visa en kort video med uppmaningen att ladda ner din app direkt, utan att behöva lämna Snapchat eller gå till app store.

Collection ads

När du vill visa upp en serie av produkter. De finns fyra sektioner som är klickbara så att man lätt kan bläddra och genomföra ett köp.

Story ads

Det är en serie av annonser för att skapa intresse för ditt varumärke eller kanske din senaste kollektion. Visas i ”Discover”-delen och innehåller 3-20st enskilda bilder eller video. I Discover finns 500 samarbetspartner i 17 länder. De har inlett samarbete med Snapchat för att kunna visa upp redaktionellt innehåll.

Commercials

När du vill engagera din målgrupp och skapa uppmärksamhet. Dessa annonser går inte att hoppa över på sex sekunder men kan vara upp till 3 minuter långa.

Dynamic product ads

Onlineshopping ökar och Dynamic Product Ads kan tillgodose detta köpbeteende. Med hjälp av Snapchats dynamiska annonser kan du nå potentiella kunder genom att visa personifierade annonser byggda direkt från din produktkatalog. Du laddar upp produktkatalogen, använder inbyggda färdiga mallar, välj sedan målgrupp för retargeting eller prospektering och nu skapar Snaps system annonser i realtid.

Filters

Sponsrade filter är exempelvis er logga eller produktnamn som läggs på när Snapchatters tagit en snap. Detta är ett bra sätt att skapa uppmärksamhet, det är kostnadseffektivt, samt att du kan välja geografiskt område. Kom dock ihåg att inte överös med bilder och loggor, utan håll det enkelt. Sponsrade filter kan vara användbart när du lanserar en ny produkt, eller vill få grannarna i närområdet att ta steget att äta på sin nya, lokala restaurang. Några företag som haft framgång med filter är McDonalds, Starbucks och Disney, men filter är även användbara för mindre företag än dessa.

Lenses AR Experience

Låt din målgrupp vara interaktiv med hjälp av AR som de kan experimentera med, och sedan dela med sina vänner. Detta är ett kraftfullt sätt att kommunicera och som definitivt leder till uppmärksamhet. I genomsnitt är 200 miljoner Snapchattare engagerade med AR varje dag. Detta format är riktad till för större företag med bred målgrupp. Kort sagt, kostanden högre, än de de andra formaten.

Tips för att nå ut med Snapchat videoannonser B2B.

 • Var äkta och genuin.
 • Personliga inlägg.
 • Var kreativ på ett enkelt och lekfullt sätt.
 • Kan vara ”ofiltrerat”.
 • Leva i nuet!-känsla”, snaps finns ett tag och sedan försvinner de.
 • Berätta gärna om er historia och bakgrund.

Skapa konto för videoannonser för Snapchat B2B steg för steg

 Skapa konto för videoannonser på Snapchat. Om du inte redan har ett personligt Snapchat konto, behöver du skapa ett till att börja med på https://ads.snapchat.com/

 • Klicka på ”Ny på Snapchat?”, fyll i uppgifterna och registrera dig.
 • Därefter går du vidare genom att skapa ett företagskonto. 
 • Fyll i de obligatoriska uppgifterna, välj land och valuta och slutför.
 • Till slut är är du inne i ditt Snapchats ads konto och det är där du kan börja skapa dina videoannonser.

Skapa konto på Snapchat B2B steg för steg

Om du inte redan har ett personligt Snapchat konto, behöver du skapa ett till att börja med på https://ads.snapchat.com/

 • Klicka på ”Ny på Snapchat?”, fyll i uppgifterna och registrera dig.
 • Därefter går du vidare genom att skapa ett företagskonto. 
 • Fyll i de obligatoriska uppgifterna, välj land och valuta och slutför.
 • Till slut är är du inne i ditt Snapchats ads konto, och det är där du kan börja skapa dina videoannonser.

Skapa videoannonser på Snapchat för B2B steg för steg

Väl inne i verktyget Snapchat Ads Manager, kan du snabbt komma igång med videoannonser genom alternativet Instant create, där du kan skapa en annons på bara 5 minuter. Här nedan gör vi en sammanfattning och går igenom steg för steg hur du snabbt skapar en videoannons på Snapchat för B2B.

Steg 1

Börja med att ställa något av följande mål som du önskar ha för din videoannons.

 • Besök till webbplats
 • Marknadsföra plats för ditt företag
 • Kontakt via telefon & SMS.
 • Få användare att installera din App (om ditt företag har en app). Besök till din App (om ditt företag har en app).

Steg 2

Fyll därefter i formuläret med de uppgifter som Snapchat efterfrågar.

Steg 3

Ladda sedan upp ditt videoklipp och du kan i verktyget lätt kapa videoklippet till rätt format om det inte redan har storleken 1080 x 1920 px.

Steg 4

Fyll i uppgifterna företagsnamn/varumärke, rubrik (exempelvis slogan eller produktnamn) och slutligen välj en Call-to-action, för att nå ditt mål med videoannons.

Steg 5

Nu ska du välja vem du vill rikta annonsen mot, och så tänk på vilka som är kunderna ditt företag som du önskar nå med videoannons.

 • Till att börja med väljer du demografin: kön, ålder och språk.
 • Sedan ska du välja plats, och där det är viktigt att du väljer den region dina kunder finns i. Det går också att välja bort platser som du inte vill ska inkluderas i kampanjen. Exempelvis kanske vill du köra en videoannons i Sverige, men inte i Skåne av någon anledning.
 • Efter det är det dags att sätta en budget och tidslängd på videoannons. Här fyller du i hur mycket din videoannons ska kosta. Antingen är det en kostnad per dag eller en totalkostnad för hela tiden din videoannons ska köras sk livstidsbudget. Sedan väljer du om du ska köra videoannons på obestämd tid eller sätter en bestämd kampanjperiod. Observera att livstids budgeten måste vara minst 25 SEK

Steg 6

Efter att du har fyllt i alla uppgifter så får du fram en översikt till höger ”Audience Overview” och ”Delivery Estimates” som summerar din videoannons och dess kostnad. Känner du att det är något du vill justera så gör du det tills du är nöjd och redo att vidare med att köra din videoannons på Snapchat.

Steg 7

Till sist fyller du i dina betalningsuppgifter och klickar slutligen på publicera knappen.

När Snapchat har kontrollerat och godkänt din videoannons så är den live!

Önskar du lära dig mer om videoannonsering för B2B på andra kanaler?

Önskar du att lära dig mer om hur du skapar videoannonsering på tiktok, youtube, Linkeldn och twitter för B2B?

När Isåfall rekommenderar vi att du använder följande guider:

 1. Videoannonser tiktok B2B
 2. Videoannonser youtube ads B2B
 3. Videoannonser Linkedln B2B
 4. Videoannonser twitter B2B

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.