Videoannonser Twitter Ads för nybörjare

Videoannonserings Twitter ads guiden kommer du att få en kunskap om hur både Videoannonser Twitter Ads fungerar men även råd på vad man bör tänka på och lägga vikt på när du lägger fram din strategi för din annonsering

Twitter fågeln med blå grafisk design bakgrund

Vad är Videoannonser Twitter Ads

Twitter är ett socialt nätverk där användaren skriver så kallade Tweets, Video eller bilder även GIF:s fungerar. Målet med att använda Twitter är oftast att du vill engagera dina och följer, att väcka deras uppmärksamhet med ditt innehåll/ videoannons.

Enligt svenskarna och internet 2020 är Twitter tveklöst stört bland de yngre internetanvändaren på ca 16-25år vilket är viktigt att tänka på när du utformar dina videoannonser, Twitter som socialt nätverk som är relativt stort i Sverige så finns det potential att välja just Twitter som din kanal att jobba i.

videoannonsering twitterbird on phonescreeen

Varför skall man välja Videoannonser Twitter Ads

Det finns fördelar att jobba med just Twitter även om dom har mindre användare kan man även tänka att det är lättare att nå rätt användare. Men kan också se att det är billigare att annonsera på Twitter kontra Facebook och Google då det också är mindre konkurrens av andra annonsörer. Enligt Twitter själva ligger priserna ungefär samma nivå under de senaste åren medans annonsering på Google och Facebook har ökat i pris. Samtidigt har procenten användare som interagerar med en Twitter annons ökat och kostnaden per interaktion minskat.

Fördelen med Twitter är att du betalar bara för resultat. Det betyder att om ditt kampanjmål är att få fler följare betalar du bara för dom nya följarna du fått. Eller om du vill att din video skall synas i en videokampanj betalar du bara för personer som kollar på din video. Medans på Facebook och Google betalar man istället för exponeringar eller per klick vilket göra att kostnaden kan variera och vad du faktiskt får ut av din annons.

Vanliga frågor om Twitter

Idag ser över 90% av alla twitter just via mobilen som man alltid har med sig när man sitter på tåget, köer eller rasten på jobbet. 

Varför skall man använda hashtags ?
Att använda sig av en hashtag är det viktigt att tänka varför du använder det, och vad som skulle fungera bäst för dig. En hashtag hjälper Twitter att organisera och kategorisera ditt innehåll. Och gör att användare lättare kan hitta ditt inlägg, genom att använda rätt taggar blir det lättare för användare att hitta ditt inlägg och konton. Så bra att tänka på överarbete inte dina hashtag bättre att använda få och få rätt hashtag.
Viktigaste först 
Håll det kort och enkelt och försöka att fånga tittarens uppmärksamhet. Tänk på att börja med det viktigaste först helst inom de tre första sekunderna. Många tittar på sin telefon när de kanske är på väg till och från jobbet eller skolan och kanske inte alltid har möjlighet att ha ljudet på. Därför är det jätteviktigt att du anpassar dina videoannonser så att de enkelt kan ses utan ljud. Ett enkelt sätt att göra det på är att lägga till text.

annonsera-pa-twitter
Är Core Web Vitals för min hemsida?

Skapa dig en bra affärsförståelse

När du sätter upp din kampanj måste du sätta upp en budget vad den kan kosta, och vad målet är vad du vill få ut. Vill du sälja en produkt eller tjänst så kan man använda sig av ROI för att räkna ut effektiviteten på din annons. Men tycker även att man borde använda sig av modellen ROAS.

 

RETURN ON AD SPEND (ROAS)

ROAS kanske du inte använder på Twitter men det är ändå bra att få in tänket av denna modell.  Den berättar hur mycket pengar du tjänar på det belopp du har spenderat på annonsering. Och när du då sätter upp din annons kan du innan räkna ut vad du faktiskt måste tjäna i procent för att din annonsering skall gå ihop.

RETURN ON INVESTMENT (ROI)

ROI divideras vinsten från en investering med kostnaden för
investeringen. Avkastningen på investering används för att beräkna och utvärdera
en investering. Resultatet används för att du skall kunna utvärdera effektiviteten av din investering.

Beräknas: Avkastning på investering = Nettovinst ÷ Kostnad för investeringen

Skapa interaktioner och engagemang.

Videoannonsen via twitter ads kan inte bara berätta en historia utan också förlänga och fördjupamålgruppens kontakt med vad du vill förmedla. Rörlig bild tillsammans med interaktiva funktioner skapar helt nya kommunikativa möjligheter. Videoannonsen kan inte bara berätta en historia utan också förlänga och fördjupamålgruppens kontakt med vad du vill förmedla. Rörlig bild tillsammans med interaktiva funktioner skapar helt nya kommunikativa möjligheter.

Rörliga annonser förmedlar en känsla och väcker ett intresse

Folk tenderar att stanna längre på en sida med video och rörligt material delas i större utsträckning på sociala medier.

creating a video annons

Viktig att ha en tydlig och effektiv målsättning.

En regel att alltid ha i bakhuvudet är det handlar om att nå rätt människor, inte flest människor.
Den första frågan du bör ställa dig när du ska utvärdera ett annonserings-medium är om din målgrupp finns på Twitter.
Twitter har inte flest användare av dom olika sociala medier som man använder sig av idag.  Men Twitter har det mest effektiva sätt att nå ut till olika målgrupper. Twitter ads har även många olika annonserings-målsättningar att välja mellan, du kan välja om målet är att öka antalet följare, eller om ditt mål är att få in potentiella kunder eller du vill öka försäljningen.

Maximera ditt resultat med Videoannonser Twitter Ads

Igenom sätta upp ett tydligt mål kan du välja mellan två modeller att jobba efter. Första alternativet är att öka engagemanget ytterligare för en tweet som du publicerat som gav högt engagemang. Eller om du vill boosta ett inlägg så att det enbart ses hos den målgrupp som du riktar dig till. Ett bra sätt att få potentiella följare att upptäcka dig.

Hur man sätter upp en Videoannons på Twitter ads

Nå din målgrupp igenom att identifiera den med hjälp använda följande.

  • Använt dig av specifika sökord.
  • Använt dig av specifika hashtags.
  • Finns det specifika intressen? I såfall inrikta dig på dom.
  • Engagerat dig i vissa ämnen och diskussioner.
  • Följa specifika konton.

 

För medla en känsla via Videoannonser Twitter Ads

Rörliga annonser förmedlar en känsla och väcker ett intresse och engagemang hos besökaren, Folk stanna ofta längre på en sida med video och rörligt bildmaterial, samt att det delas i större utsträckning på sociala medier än vad en text gör.

Vilka format man använder

Webbplats

webbplatsen så fungerar MP4 med H264 och AAC audio, du kan även ladda upp filter till storlek av 512MB. Men en begränsning på video längd är 2min och 20sek. Men då skall du också tänka på att det kan vara svårt att få kunden att stanna så länge och kolla på hela filmen så bra att optimera och korta ner den så mycket du kan för att inte tappa kundens intresse.

Mobil

mobilen är det viktigt att anpassa formaten till MP4 och MOV.

videoannonser-instagram-redigeringsprogram

Verktyg man ofta jobbar med när man skapar videoannonser.

Gratis verktyg

Canva – en klassiker som är mångas favorit för att den är enkelt att använda och finns både som en gratisversion men för med avancerade funktioner behöver du betala.

Imovie– utvecklad av Apple och kan enkelt att använda. Kör man fast eller behöver hjälp och tips på funktioner kan man enkelt Google för hjälp. 

Verktyg som kostar

Adobe PremiumRush Stick ut med Creative Cloud. Men en låg månads pris får du mycket för pengarna och kan skapa kreativitet videos. Dom använder sig av Photoshop, Lightroom, Illustrator, InDesign, XD denna app ger dig möjligheten för att skapa professionella videos och klipp som man innan var tvungna att betala dyra pengar för.

Pixelcut är en app där du tar bort bakgrunden i dina foton för att få dina produkter att se professionella ut, det finns över 100 olika mallar du kan välja mellan för att utforma din video. Enkelt att lägga in text och ändra vackra teckensnittsstilar.

vilka-verktyg-kan-man-använda-för-bildoptimering

Vill du läsa mer om Videoannonser Twitter Ads.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.