Den stora guiden om videoannonser på Snapchat - B2C

Den kompletta guiden om ...

videoannonser på snapchat!

Vill ditt företag hitta nya sätt att nå ut till kunder? Har du fått uppgiften att ta företaget ut på sociala medier? Då har du hittat rätt! Den här guiden lär dig på ett tydligt och lättsamt sätt hur du navigerar Snapchat och når ut till din målgrupp med videoannonser. Kanske att du redan har testat men känner dig lite vilsen i alla möjligheter? Här finner du allt du behöver veta för att på egen hand skapa KREATIVA videoannonser på Snapchat. Häng med!

Hur funkar det?

Målgruppen som framför allt använder sig sig utav Snapchat är 90 – och 00 – talister. Jobbar du på ett företag eller kanske driver ett företag som vill nå ut till just denna målgrupp har du här din chans att på ett kreativt och utan mellanhänder skapa videoannonser riktat direkt från B2C. Ett unikt tillfälle där din målgrupp redan är aktiv och agerande. Allt du behöver göra är att registrera ett KONTO – där efter väljer du en företgsprofil och sen kan vi börja jobba.

ATT MARKNADSFÖRA SIG PÅ SNAPCHAT​ 2022

Det har aldrig varit enklare för företag att nå ut till potentiella kunder – men tyvärr har det aldrig heller varit så svårt att komma först i mediebruset. Mängden med information som målgruppen matas med växer och kunden är väldigt selektiv i vad man väljer att vara mottaglig för. Likt Facebook och Instagram finns det möjlighet till rörligt videoinnehåll på Snapchat – Här har DU en chans att vara unik och ta tillfället att sticka ut på en kreativ plattform. Videoannonser på Snapchat är ett enkelt och roligt sätt att marknadsföra sig på B2C.

jag hänger på snapchat

DU KAN KALLA MIG GENERATION Z, JAG ÄR DIN MÅLGRUPP!

Nu har vi kommit så långt in i guiden att vi sållat bland användarna, vi vet att de som använder sig utav Snapchat och potentiellt skulle tänkas vara din målgrupp är en ungvuxen, uppväxt med både kassettband, cd skiva och mp3 – det är generationen som vet hur det är att leva både med och utan internet. Generationen unik! Eller så är din målgrupp yngre än Generation Z. Faktum är att statistiskt sätt så ser man att den yngre generationens användare av Snapchat ökat. Hur som du riktar dig en yngre profil med videoannonser, B2C.

snabbt om snapchats möjligheter!

Känner du dig osäker på om Snapchat är just för dig och din verksamhet? Kanske att du inte riktigt har landat i om möjligheterna är tillräckliga? Kika på detta klippet och bli inspirerad! 

PLANERING AV VIDEOANNONSER

För att lyckas med dina videoannonser behöver de inte bara bara unika, tilltalande och kanske rent av roliga – de behöver också finnas en struktur kring hur du bygger upp dina annonser och ditt flöde. Ett bra råd är att ha en långsiktig struktur över vad som ska ske på din plattform. Bygg gärna upp en storytelling för att få konsument att följa dina annonser och ditt flöde. Bilden nedanför visar ett exempel på hur just du kan göra för att strukturera upp dina videoannonser.

Mätbara resultat med Snapchat PIXEL

Att kunna mäta sin framgång på sociala medier är en viktig del i att kunna öka sina intäkter – det är också viktigt att få indikationer på vad mottagaren uppskattar. Detta gör man med snapchat pixel. Du installerar pixel på din hemsida och därefter kan du spåra och få ut data. Exempel på sådan data är antal klick, hur mycket trafik och hur många konverteringar som skett via en videoannonsering. Allt detta för att skapa en resultatinriktad marknadsföring.

Skapa ett värde för din målgrupp

Det är dags att vara kreativ, unik och engagerande. Videoannonser på Snapchat ska nu erövra er marknadsföringsstrategi. Nu kan vi börja jobba med det visuella. B2C. Glöm inte att många kollar på dina klipp utan ljud. Viktigt att förmedla budskapet genom att sätta text eller med bilder kunna ha en storytelling genom din annons. Behöver du inspriation? Kolla på dina konkurrenter – snabbt kommer du se vad du gillar och vad du ogillar. Skapa gärna innehåll där din publik lätt kan göra en konvertering – kanske till ett köp eller en bokning? Vad får din målgrupp ut av att göra en konvertering? Ställ dig den frågan när du skapar innehåll din dina videoannonser. 

Underhåll & var unik!

Trender kommer och går men filter består. Det är lätt att rikta din marknadsföring med hjälp utav AR-filter. Du skapar ett företgsfilter, kanske ett områdes filter i närheten av ditt företag så att alla som är i områden får upp ditt filter? Du kanske säljer blommor till bröllop och skapar ett blomster filter för att sätta stämningen?

trovärdighet i videoannonser

Även om du är kreativ och nytänkande i marknadsföringen på Snapchat, du kanske experimenterar med både filter, områden och sammansatta reklamvideos. Så är det viktigt att du representerar företaget med en fin värdegrund. Autentisk och äktheten i videoannonserna är fundament som är viktiga att ha med sig när man bygger sin Snapchat annonsering. Som företag är det viktigt att ta ett digitalt ansvar.

 

Cancel kulturen: I och med vår nutid och hur vi arbetar och marknadsför oss på internet, framför allt med influenser marketing uppkommer situationer där det bildats en utfrysningskultur. Det utgör en bojkott mot en person eller ett företag som anses ha agerat eller uttryckts sig på ett kontroversiellt sätt och ifrågasätta detta.

Varför väljer jag då att lyfta detta ämne? Jo för att vanligt förekommande på sociala medier är samarbeten mellan influensers, kanske du själv står där en dag och ska göra en förfrågan på ett samarbete. Välj dina samarbetspartners med omsorg – var noga med att ni delar samma värderingar och kan kommunicera på ett tydligt sätt.

På samma sätt som du utvärderar de du jobbar med är det viktigt att du ser på företaget du representerar eller företaget du själv byggt upp – på precis samma sätt. Att vara unik och att sticka ut kan ofta jämföras med att vara vågad och ta risker. Här är inte rätt forum! Skapa respektfullt innehåll! 

SOFIA TIPSAR

Vi börjar närma oss slutet på denna guide och därför passar det utmärkt med lite tips, enkla sätt att skapa bra och roligt innehåll helt enkelt! Har du redan skapat ett konto? Perfekt!

Tips nr 1: Som du tidigare läst är det viktigt att ha en plan, en struktur och en grafisk profil som gör att dina blivande kunder kommer känna igen företagets innehåll. Mitt förslag är att välja ut två-tre olika typsnitt och sen hålla sig till dem under tiden du skapar innehåll för videoannonser B2C.

Tips nr 2: Samma gäller för din färgskala, välj två-fyra färger som du jobbar med i text och bild. Detta gör att man lätt känner igen dina annonser!

Tips nr 3: Använd dig av storytelling – skapa innehåll som går att följa upp. Detta gör att ditt innehåll gör att följa och det skapar ett intresse hos dina kunder. Bygg dina annonser kring en händelse eller skapa innehåll som presenteras som en miniserie.

Tips nr 4: Var unik, rolig, kreativ men värna om ditt varumärke! Att sticka ut behöver inte betyda att man ska sprida tråkig stämning till konkurrenter eller på en social plattform. I en tid som denna är det viktigt att hålla ett fint klimat även i sitt annonsarbete.

Tips nr 5: Konvertering – Det måste vara lätt för kund att genomföra en konvertering. Det kan vara allt från att boka in ett möte eller genomföra ett köp! Utnyttja den digitala värden och få kunden att köpa av dig med engång! Sälj, sälj, sälj!

Tips: nr 6: Var frekvent, uppdatera regelbundet med annonser. För att varva dina videoannonser riktat mot B2C. Rekommenderar jag att skapa egna filter med hjälp av Snapchat. Detta är ett kul sätt att få dina potentiella kunder att engagera sig i dina annonser och snabbt få en spridning.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.