Videoannonser på Instagram

Social-media -marketing
Instagram har över en miljard användare i månaden och är en av de största sociala medierna som existerar, därför är det ganska självklart att vilja synas där.
Med en hög konverteringsgrad så är videoannonser på Instagram ett effektivt och smart sätt för företag att nå ut till sina potentiella kunder. Videoannonser har en tendens att locka både befintlig och blivande målgrupper , därför bör även B2B-företag satsa på just videoannonser på Instagram.

Det här är den ultimata guiden för nybörjare som vill hjälpa sitt företag med videoannonser på Instagram

Instagram ikon för videoannonsering B2B

Varför Instagram?

När man driver ett företag är det viktigt att nå ut till sina kunder.

Instagram är en bild app som idag över 1 miljard aktiva användare varje månad och över 500 miljoner som använder Instagram Stories varje dag, så det går inte att undgå att detta är en väldigt kraftfull kanal att använda sig av för att nå ut till potentiella kunder.

 

Men Instagram får företagen en bättre kontakt med sina konsumenter och kan på så sätt skapa ett mervärde för dem.

Att annonsera på Instagram kan bland annat hjälpa ditt företag att:

 

·       Bli mer synligt

·       Nå ut till rätt målgrupp

·       Öka konverteringen

 

 


 

 

 

Videoannonser på Instagram för företag

För att kunna använda Instagram till ditt företag måste du först skapa ett företagskonto och för att det ska kunna gå måste du först ha ett företagskonto på Instagram, när du har detta kan du enkelt byta till företagskonto i inställningarna på Instagram.

Anledningen till att det är bra att ha ett företagskonto på Instagram är för att du via just företagskontot får tillgång till Instagram Insights, där du kan läsa av statistik. På så sätt kan du också anpassa din marknadsföring till redan existerande följare

 

Här kan du registrerar ditt konto på Instagram 

Datorer, dokument, samt armar och händer på personer i ett arbetsmöte om marknadsstrategier.
Bild som visar två influencers som filmar sig själva på TikTok

Kom igång med videoannonsering

Med videoannonser kan du visa upp din produkt eller tjänst direkt i ett videoformat.

En video som har bra innehåll och är av hög kvalitet är mer attraktiv än en bild men då är det viktigt att videons content är bra och att man har skrivit en text som fångar in tittaren att stanna ett tag.

 

För att kunna skapa en videoannons måste du först ha ett företagskonto, som nämnt ovan. Du måste också ha en Facebook sida eftersom du kommer arbeta i Ads Manager.

Rätt format för videoannonsering på Instagram

För att skapa den ultimata videoannonsen behöver du också ha en bra kvalité på ditt content (innehåll) så dessa rekommendationer är bra att ha till hands

 

 

Textrekommendationer

Primär text: 125 tecken

Maximalt antal hashtaggar: 30

 

Tekniska krav:

Videolängd: 1 sekund till 60 minuter

Maximal filstorlek: 250 MB

Minimibredd: 500 pixlar

 

Designrekommendationer

Filtyp: MP4, MOV eller GIF

Förhållande: 4:5

Upplösning: Minst 1080 x 1080 pixlar

Undertexter: Rekommenderas, men är valfritt

Videoljud: Valfritt, men tänk på att skapa en annons som går att förstå utan ljud.

 

 

 

 

storlek för videoannonser B2B
Format för videoannonsering

När det kommer till videoannonser så är det klart att videoformat är det vi letar efter, på Instagram finns dessa format

 

 

 

Stående videor har formatet:

4:5 alltså 1080 x 1350 pixlar

 

 

 

Liggande videor har formatet:

1.91:1 alltså 1080 x 608 pixlar

 

Och kvadratiska video har formatet 1:1 alltså 1080 x 1080

För att använda video på Instagram storeies men då måste formatet vara 9:16, lltså 1080 x 1920 pixlar och får bara vara 15 sekunder långa

Kostnader för videoannonser på Instagram B2B

 Kostnader

På Facebook Admanager kan du själv bestämma vad annonsen kan kosta vida en dagsbudget eller livstidsbudget för annonsen.

Dagsbudgeten är en genomsnittlig kostnad för vad din annons kommer kosta

En livstidskostnad innebär att annonsen inte kommer överskrida den kostnaden.

Via Facebook Ads Set-schema bestämmer du själv hur länge annonsen ska pågå.

 

Du kan också sponsra inlägg, detta innebär att du betalar en influencer att prata om din produkt eller tjänst. Ju fler följare influencern har desto dyrare blir kostnaden för sponsringen.

Anledningen till att influenser marketing är en bra väg att gå när det kommer till videoannonser på Instagram är för att 84 % av konsumenterna litar på en rekommendation av en influenser eller känd källa. Man skapar även en interaktion mellan konsument och företag där influenserna är bryggan  

 Misstag att undvika när du arbetar med Instagram

Det är viktigt att undvika saker som gör upplevelsen för användaren negativ.   Vi har listat upp några av de vanligaste problem så du undivker dem på dina videoannonser på Instagram 

* Ljud

Tänk på att skapa en annons som får fram sitt budskap både med och utan ljud. Instagram har en standardinställning där ljudet är avstängt tills användaren väljer att starta ljudet. Därför är det viktigt att användaren förstår vad annonsen vill berätta även med ljudet av, detta går att göra med både bild och text i videon. Tänk också på att ha bra kvalitét på ljudet så om användaren lyssnar ska det vara en bra upplevelse. 

* Rätt format

Som vi listade ovan så är formatet viktigt, dels för att kvalitén ska var bra, dels så att videon visas upp problemfritt. En hackig video ger en dålig upplevelse och kan i vissa fall skapa känslan av oproffsig och opålitlig.

* Målgrupp

Var noga med att du har rätt målgruppstyrning så att du når rätt målgrupp. Om du annonserar för ospecificerat kan annonsen bli irrelevant, något som kan leda till låg CTR (Klockfrekvens) och göra annonsen

* Video

Precis som ljudkvaliteten är videokvaliteten viktig för en bra annons. Det går bra att skapa videos med dagens mobilkameror då dessa ofta är utrustade med riktigt bra teknik.  Men tänk på helheten av videon ska vara bra, så skakiga bilder är inget att sträva efter.

Målgrupp för annonsering på Youtube.

Så lyckas du med dina videoannonser

Animerad videoannons på Instagram

För att ha ett lyckas med en bra Instagramprofil måste du först optimera ditt Instagramkonto. Det gör du enklast genom att sätta upp en strategi så du aktiv och synlig på plattformen.

 

·       Var aktiv

 

Genom att dela inlägg kontinuerligt skapar du ständigt nytt innehåll för dina följare att engagera sig i. Det är också bra att gilla och kommentera andras content.

Men tänk på att det är viktigt att ha kvalitét över kvantitet

 

·       Intressant flöde

Det är viktigt att flödet på din Instagram inte ser ut som ett reklamblad eller var för enformigt. Se därför till att inte bara visa upp produkter på dittflöde utan  lägg upp inlägg från kontoret, hemmet eller på anställda (som vill) för att skapa en relation till följarna.

 

·       Instagram Story

 På stories lägger du upp bilder som försvinner efter 24 timmar. Denna funktion är designad för att skapa engagemang. Här är en perfekt funktion för att lägga upp om företaget gör någon aktivitet under dagen, rabattkoder eller innehåll som du inte vill ska hamna i ditt flöde. Lägg även till musik och engagemang genom frågor till dina följare.

 

·       Höjdpunkter

Du kan även göra stories till en höjdpunkt genom att spara denna i olika kategorier.  Du skapar dem själv och kan göra flera olika kategorier som du organiserar efter dina höjdpunkter. En bra kategori är ”Om företaget” så nya användare kan få ett hum om vilka ni är.

Vill du läsa mer om videoannonser på Instagram för B2C, kolla in denna guide!

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.