Videoannonser för B2C - YouTube Guide

miljarder / månad
0

Videoannonser för B2C på YouTube kan hjälpa dig att bredda medvetenheten om ditt varumärke genom att fånga användarnas uppmärksamhet och driva efterfrågan i större skala. Dagens annonsörer letar efter sätt att använda videoannonser för att öka synligheten, engagera och konvertera potentiella kunder. 

Men den goda nyheten är, att det är lättare än någonsin att komma igång med videoannonser för att det visas på många webbplatser och appar på webben samt på YouTube, som har över 2 miljarder aktiva användare per månad. Dessutom gör YouTube det möjligt för dig som  annonsör att rikta in sig på specifika målgrupper, beteenden eller avsikter, vilket gör det till ett effektivt sätt att få resultat under hela kundens köpcykel.

Fördelar med Video annonsering för B2C på YouTube

1. Högre engagemang

För högre engagemang är videoannonser för dig ett mycket effektivt sätt att engagera din publik och skapa ditt innehåll. När människor bombarderas med annonser måste du se till att ditt innehåll sticker ut. En annons som sticker ut och fångar tittarens uppmärksamhet är idealisk på YouTube. Framförallt kan det vara avgörande för alla växande företag att skapa minnesvärda och effektiva videoannonser för dig som vill öka försäljningen, engagera användare och förhoppningsvis öka annonsåterkallelsen.

2. YouTube-Video annonser för önskade resultat

Den viktigaste fördelen med YouTube annonsering för B2C är att den kan hjälpa dig att nå dina mål. Till exempel kan du fundera på vad du vill uppnå med din första annons innan du lägger ut den. YouTube-innehåll ska hjälpa dig att marknadsföra din varumärkes image, öka varumärkes medvetenheten, konvertera försäljningen och rikta in dig på personer som nyligen har sett dina annonser eller produkter, för att generera mer intäkter.

3. Att spåra och mäta reklam på YouTube är enkelt

En annan fördel med att annonsera på YouTube är att dina annonser lätt ska spåras. För det första kan annonsens effektivitet  förbättras genom att se statistik på dina annonser. För det andra kan detaljerad information om din annons tittare också ses för att se vem som ser den. Slutligen kan du med den här metoden veta om din användare interagerar med din annons och ska förhindra att du slösar pengar på annonser som inte träffar målet.

Videoannonser-för-B2C-Youtube

Nackdelar med YouTube Video annonser för B2C

1. YouTube-Videoannonsering för B2C-Utom kontroll

YouTube-Video annonsering för B2C är helt utom kontroll och du som användare har inte längre rätt att välja de videor som deras annonser ska spelas upp. Dessutom finns det ingen garanti för att annonserna kommer visas relaterade till videorna. Ibland kan annonserna vara helt ur sitt sammanhang för dina varumärken.

2. Inriktning

Även om inriktning har många positiva effekter för YouTube-annonsering, kan den också ha negativa effekter. Inriktning på YouTube är inte helt perfekt. Om du väljer vilka personer som ska se dina annonser, är det fortfarande beroende av kategorierna som användarna väljer. Till exempel om kategorin som användaren valde, skiljer sig från de uppladdade videorna, kommer det att vara svårt att rikta in sig på YouTube-annonsering.

3. Försäljningskonvertering

Annonser på YouTube har en låg försäljnings konverteringsfrekvens . Detta sker för att de flesta tittare som tenderar att titta på YouTube-videor hoppar helt enkelt över annonser.Dessutom har dataforskning visat att nästan 65 % av tittarna hoppar över reklam när de dyker upp i en YouTube video. Men även om tittarna lyckas se hela reklamfilmen finns det en garanti för ett försäljningsklick.

3 sätt att bestämma din målgrupp

Målgrupper kretsar kring en specifik grupp människor och dessa kan vara män, kvinnor, tonåringar eller barn. De delar vanligtvis ett intresse som att läsa, springa eller resa. Därför kan personas hjälpa annonsörer att undersöka relevanta tidningstitlar eller branschpublikationer. För att bestämma din målgrupp måste du lägga tid på att analysera data du får från konsumentengagemang, utvärdera nuvarande köpare och köptrender och optimera allt för att hålla sig uppdaterad.

Följande steg bör hjälpa dig att nå din målgrupp:

Videoannonser-för-B2C-YouTube

1. Skapa Personas

Att skapa personas är ett bra sätt att nå de specifika segment som utgör din målgrupp. Detta är särskilt användbart om du har en produkt som tilltalar ett brett spektrum av konsumenter. Dessutom låter personas dig bestämma den allmänna demografin, personligheten och behoven hos dina målkonsumenter. 

2. Analysera konkurrenter

Du kan lära dig mycket genom att titta på konkurrenter för att se vem de vanligtvis säljer till och hur de går tillväga. Använder de online eller offlinekanaler ? Fokuserar de på beslutsfattaren eller supportern? 

3. Använd Google Analytics

Google Analytics erbjuder omfattande data om användarna som besöker din webbplats. Denna information kan du utnyttja för att bestämma viktiga insikter som vilka kanaler din målgrupp kommer från eller vilken typ av innehåll de engagerar och ansluter mest till, vilket
gör att du kan fatta mer datadrivna beslut under medieplaneringsprocessen .

Olika typformer av Videoannonser för B2C på Youtube 

YouTube-annonsering för videoannonser skiljer sig från annonsering på andra plattformar. Men visste du att Videon som publiceras kan annonseras på olika sätt med olika längd och för olika syften? Här nedan reder jag ut vilka format som finns och hur de kan användas!

1. Överhoppningsbara in stream-annonser

Du kan använda överhoppningsbara in stream-annonser när du har videoinnehåll som du vill marknadsföra före, under eller efter andra videor på YouTube och hos Google videopartner. Efter fem sekunder har du som tittare möjlighet att hoppa över annonsen.

Fördelen med detta format är att det lämpar sig utmärkt att använda till en mängd olika mål. Det är exempelvis lämpligt att använda
om du vill:

  • Nå ut till och engagera potentiella kunder
  • Driva mer relevant trafik till din webbplats
  • Öka din varumärkeskännedom
  • Uppmuntra användare att utforska dina produkter eller tjänster
Videoannonser-för-skippable-ads

2. Inte överhoppningsbara in stream-annonser

Du kan använda detta format för att marknadsföra videoinnehåll före, under eller efter YouTube-klipp. Precis som namnet antyder kan du inte välja att hoppa över dessa annonser. Detta format lämpar sig utmärkt, när du vill öka din varumärkeskännedom, då användarna måste titta på hela ditt videoklipp.

Videoannonser-för-non-skipable-ads
3. Bumperannonser

Bumperannonser är sex sekunder långa (eller kortare) och spelas upp före, under eller efter en annan video. Använd bumperannonser när du vill nå tittarna brett med ett kort, minnesvärt budskap. Framförallt är bumperannonser bäst på att skapa effektiv varumärkesmedvetenhet och räckvidd.

 

Videoannonser-för-bumperads

Läs mer:

Det finns flera typer av annonser som kan visas under eller bredvid dina videor när du har aktiverat intäktsgenerering för video . Men det är bara
du som kan veta vilken video annonsformat som passar just dig och dina behov! Här finns de  bästa metoder.

Vill du även få insyn hur ditt företag eller du kan lyckas med videoannonser på Youtube?  Då rekommenderar jag att du läser mer om video 
annonser
på Youtube för B2b och som riktar sig från företag till företag.

 

Välj rätt budstrategi för Video annonsering för B2C

När du har valt ett passande mål och annonsformat, är det dags att välja en budstrategi för din budget.

Videoannonser-för

1. Högsta CPM

Väljer du denna strategi så betalar du för visningar. Du anger det högsta belopp som du är villig att betala för var tusende visning av din annons. Något som också kan benämnas som kostnad per tusen exponeringar. 

2. CPM för synlighet

Med denna strategi anger du det högsta belopp som du är villig att betala för var tusende synlig exponering. Din video anses vara synlig när minst 50% av annonsen visas på skärmen i åtminstone två sekunder eller mer. 

Denna strategi är utmärkt när du vill nå ut till en bred målgrupp och öka varumärkeskännedomen. 

3. Maximera konverteringar

Väljer du denna strategi så sköter Google Ads budgivningen åt dig. Skillnaden är att Google här försöker ge dig flest antal konverteringar för din budget.


Sammanfattning /YouTube videoannonsering för B2C

För att du ska lyckas med Youtube-annonseringen gäller det att kombinera en tydlig målsättning med passande annonsformat, budgivningsstrategi och målgruppsinriktning. Förhoppningsvis kan du använda ovanstående tips för att göra just din kampanj till en succé!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.