Lokal marknadsföring

Hur du lyckas med lokal marknadsföring -
Enkel guide i 6 steg

 

Lyckas med Lokal Marknadsföring: En steg-för-steg guide i 6 enkla steg.

Lokal marknadsföring är en avgörande faktor för att skapa framgång för din verksamhet, särskilt om du driver ett företag som är inriktad på en lokal målgrupp. Därför är det viktigt att göra sin verksamhet synlig på rätt plats och vid rätt tidpunkt och för rätt publik kan göra en enorm skillnad för ditt företags framgång. I denna omfattande guide kommer vi att gå igenom hur du på ett enkelt sätt steg-för-steg kan maximera din lokal marknadsföring för att locka fler kunder till din verksamhet.

Innehåll:

 • Optimering av din webbplats för lokal sökning
 • Skapa en google my business profil
 • Lokal sökordsoptimering
 • Använd sociala medier lokalt
 • Lokal innehållsmarknadsföring
 • Använd recensioner strategiskt
 • Sammanfattning

Steg 1) Optimering av din webbplats för lokal sökning

Din webbplats är hjärtat av din online-närvaro eftersom den spelar en central roll i din lokal marknadsföringsstrategi. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 1. Använd lokala nyckelord: En av de grundläggande stegen i att optimera din webbplats för lokal marknadsföring är att använda relevanta lokala nyckelord. Dessa nyckelord bör inkludera din plats och bransch. Till exempel, om du driver en kafé i Stockholm så bör du se till att använda fraser som ”Stockholms kaféer” och ”Bästa kafé i Stockholm” i ditt innehåll och din metadata.

 2. Mobilanpassning: Mobilanvändningen ökar konstant, och många potentiella kunder använder sina smartphones för att hitta lokala företag. Så se till att din webbplats har en responsiv design som fungerar smidigt på alla enheter.

 3. Kontaktinformation: Gör din kontaktinformation tydlig och lättillgänglig på din webbplats. Det inkluderar företagets adress, telefonnummer och öppettider eftersom målet är att göra det så enkelt som möjligt för dina kunder att hitta och nå dig.

 4. Landmärken och områdesbeskrivningar: Om ditt företag ligger i närheten av kända landmärken eller i ett särskilt område av staden, inkludera dessa detaljer på din webbplats. Detta kommer att hjälpa sökmotorer att förstå din plats och kan därför öka din synlighet i lokala sökningar.

 
Google my business

Steg 2) Skapa en google my business profil

Google My Business (GMB) är en kraftfull plattform för lokal marknadsföring som gör det möjligt för ditt företag att synas på Google-sökningar och kartor. 

Så här kan du gå till väga:

 • Registrera din GMB-profil
 • Börja med att skapa eller att göra anspråk på din Google My Business-profil.
 • Fyll i all relevant information om ditt företag, inklusive företagsnamn, adress, telefonnummer och öppettider.
 • Verifikation: Google kommer att bekräfta din företagsadress genom att skicka ett postkort med en kod till den angivna adressen. Det är en viktig steg för att verifiera din profil, så se till att du gör det.
 • Optimera din GMB-profil: Utöver de grundläggande uppgifterna kan du förbättra din GMB-profil genom att lägga till högkvalitativa bilder, en företagsbeskrivning, information om tjänster och produkter, samt länkar till din webbplats.

Steg 3) Lokal sökordsoptimering

Lokal SEO är en central del av din lokal marknadsföringsstrategi. Här är några viktiga faktorer att tänka på:

 1. Lokala Backlinks: Att få länkar från andra lokala webbplatser och kataloger till din egen webbplats är också en viktig del av lokal SEO. Se till att din närvaro är stark på lokala webbplatser och sammanhang som därmed är relevanta för din bransch.

 2. Recensioner: Positiva recensioner är guld i lokal marknadsföring. Be dina nöjda kunder att lämna recensioner på din Google My Business-profil och andra relevanta recensionsplattformar. Tacka även efteråt för recensionerna och hantera eventuella negativa omdömen professionellt och konstruktivt.

 3. Lokala Nyckelord i Innehåll: Använd lokala nyckelord naturligt i ditt webbinnehåll. Detta inkluderar din webbplatsens text, blogginlägg och även sidtitlar.

 4. Schema Markup: Använd schema markup för att förse sökmotorer med ytterligare information om ditt företag såsom öppettider, adress och betyg.

Steg 4. Använd sociala medier lokalt

Sociala medier är en kraftfull plattform för att engagera din lokal målgrupp. Här är några sätt du kan använda det effektivt:

 1. Delta i Lokala Grupper: Anslut till lokala Facebook-grupper och andra sociala medieplattformar som är relevanta för din bransch och inom ditt område. Delta i diskussioner, svara på frågor och erbjud värdefull information.

 2. Marknadsför Lokala Evenemang: Om du arrangerar eller deltar i lokala evenemang så använd gärna dina sociala mediekanaler för att marknadsföra dessa. Detta kan inkluderar allt från erbjudanden och kampanjer till öppningsfester.

Steg 5 ) Lokal innehållsmarknadsföring

Sociala medier är en kraftfull plattform för att engagera din lokal målgrupp. Här är några sätt du kan använda det effektivt:

 1. Delta i Lokala Grupper: Anslut till lokala Facebook-grupper och andra sociala medieplattformar som är relevanta för din bransch och inom ditt område. Delta i diskussioner, svara på frågor och erbjud värdefull information.

 2. Marknadsför Lokala Evenemang: Om du arrangerar eller deltar i lokala evenemang så använd gärna dina sociala mediekanaler för att marknadsföra dessa. Detta kan inkluderar allt från erbjudanden och kampanjer till öppningsfester.

Steg 6 ) Recensioner

Recensioner

Online-recensioner har stor påverkan på ditt företags rykte. Hantera dem noggrant och strategiskt:

 1. Begär Recensioner: Be aktivt dina nöjda kunder att lämna recensioner på din GMB-profil och andra relevanta recensionsplatser.

 2. Svara Professionellt: Oavsett om recensionen är positiv eller negativ, svara professionellt och tacka för kundens feedback. Ett gott rykte byggs genom att hantera recensioner på ett positivt sätt.

Sammanfattning

Lokal marknadsföring

Sammanfattningsvis så är lokal marknadsföring avgörande för att nå framgång för företag med en specifik geografisk målgrupp. Vår guide i 6 steg tar dig igenom de viktigaste aspekterna av att synas och engagera dina kunder på en lokal nivå.

Först, optimeringen av din webbplats med lokala nyckelord och mobilanpassning. Sedan, skapandet av en Google My Business-profil för att synas i lokala sökresultat. Efter det, lokal sökordsoptimering och skapandet av backlinks för att stärka din lokal SEO.

Vi diskuterar även användningen av sociala medier för att engagera lokalbefolkningen och vikten av lokal innehållsmarknadsföring för att hålla ditt innehåll relevant. Slutligen, strategisk användning av online-recensioner för att bygga och underhålla ett positivt företagsrykte. Genom att följa dessa steg kommer du att kunna förbättra din lokala närvaro och locka fler kunder till ditt företag.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.