Videoannonsering på Twitter

Vill du öka konvertering och varumärkeskännedom? Då är videoannonsering på Twitter något för er! I denna guide kommer du kunna ta del av vad Twitter är, hur grunderna funkar och en steg-för-steg guide hur du bästa skapar videoannonser på Twitter för ditt B2C företag

Innehållsförteckning

Bakgrund till Twitter

Mikrobloggen Twitter lanserades redan år 2006 och var till en början ett socialt forum som användes främst av ungdomar som debatterade och diskuterade nutida ämnen. Under senare år har plattformen utvecklas till ett medium för företag, politiska rörelser och nyhetsbyråer. Idag har plattformen över 436 miljoner globala användare som är aktiva varje månad och det postas cirka 500 miljoner tweets varje dag. Twitter används främst i USA, med 76.9 miljoner användare, och majoriteten av användarna är mellan 25-49 år. 

Twitter Ads - Olika typer av videoannonsering på Twitter

 • Promoted Video Ads: Här debiteras man endast för CPV (=Cost Per View).
 • Amplify Pre-roll Ads: Detta är korta videoannonser som spelas upp innan innehåll som användaren redan tittar på.
 • Timeline & Trend Takeover + Ads: Innebär att man syns på förstasidan av Twitter under 24h under det som trendar för dagen.

Varför ska du satsa på videoannonsering på Twitter?

Twitter-användare gillar bilder, och video är det bästa sättet att engagera, fördjupa och underhålla dem. Att nå rätt målgrupp är A och O för att lyckas med din annonsering. Via Twitter kan du rikta dig till personer som använt sig av specifika sökord, ämnen, hashtags och även få en bild av vilka intressen som de interagerar med och även genom att se vilka konton dem följer. En annan fördel är att det finns få format vilket förenklar ditt annons-skapande och de liknar även vanliga inlägg vilket gör att de smidigt smälter in i flödet. Nedan följer några argument som som borde få er att vilja starta med Twitter-annonsering direkt!

 

 • Genererar över 2 miljarder videovisningar på Twitter varje dag
 • Tweets med video lockar 10 gånger mer engagemang än tweets utan video
 • Twitter-optimerade videor kan öka känslomässigt engagemang med 33 %
 • Videoannonser kan spara över 50 % på kostnaden per engagemang
 • Tweets med video får 6 gånger fler retweets än bilder och 3 gånger fler än GIF-filer
Videoannonsering twitter startsida

Hur skapar du videoannonser på Twitter - Steg för steg

På Twitter så budar du om annonsplatser med andra marknadsförare, vilket kan påverka framgången av din annons, eftersom den påverkas av konkurrensen hos målgruppen som du har valt. Budningen är en positiv faktor, eftersom syftet är att visa så bra och relevanta annonser som möjligt för målgruppen. Se till att dina Twitter-videoannonser är optimerade för att leverera så bra resultat som möjligt – Med rätt budskap, rätt målgrupp, och rätt budget är du garanterad Twitter-framgång! För att komma igång så loggar du in på ditt Twitter ad konto, och går vidare till din ads manager. Nedan följer några argument som som borde få er att vilja starta med Twitter-annonsering direkt!

1. Välj målsättning

Du behöver först och främst bestämma ett mål för dina annonser. Det kan vara följande; medvetenhet, engagemang, webbplats trafik, nya följare eller appinstallationer. När du loggat in på din ads manager så väljer du “video views” som kampanjtyp, eftersom vi i detta fall ska skapa en videoannons. 

2. Välj målgrupp

Nå rätt målgrupp genom att inrikta marknadsföringen på intressen, geografisk befintlighet, kön, enhet eller på användare som liknar dina följare. Dessutom kan du maximera ditt budskaps relevans genom att inrikta dig på sökord i folks tweets.

3. Budstrategi

Kostnaden regleras av ett budsystem likt Google Adwords och du väljer om du vill ange ett visst belopp som du vill buda på eller du vill ha automatisk budgivning baserat på din budget och ditt mål. Du väljer en budget, men betalar först när din användare följer ditt konto, retweetar, gillar eller svarar på din marknadsförda tweet. Det finns inget minimum spend på så du väljer själv hur mycket du vill spendera.

4. Format

 • Horisontell 1280 x 720 px (16:9) 
 • Vertikal 720 x 1280 px (9:16) 
 • Kvadratiskt 720 x 720 (1:1)
 • Max filstorlek: 512 MB 
 • Filändelse: .mp4 eller .mov
 • Undertextformat: .srt
 • Max tid: 140 sekunder. (Men runt 15 sekunder rekommenderas)

 

 

5. Content

När du skapar dina videoannonser är innehållet i dina videos av stor vikt. Vad är det du vill förmedla till dina tittare? Försöker du underhålla, berätta en historia eller informera om en ny produkt. Här är några av de viktigaste faktorerna som får din video att sticka ut:

 • Lägg till ditt varumärkes logotyp för att driva varumärkets association.
 • Använd människor – Att inkludera personer i de första bildrutorna ökar visningsfrekvensen och leder till två gånger högre retention
 • Berätta en historia – Syftet med din video är att göra det enkelt för användare att följa med från början till slut.
 • Inkludera bildtexter och alternativ text i dina videor.

6. Mäta annonseringen

För att se hur din kampanj presterar utifrån den målsättning som du har satt så är en fördel att mäta din annonsering. Det som man kollar på är KPI:er som är mätetal som är viktiga för att säkerställa att du uppnår ditt kampanjmål. För att ta del av ditt resultat loggar du in på ditt Twitter ads konto och går till din Ads Manager. Filtrera datumintervallet i det övre högra hörnet för att se nyckeltal som totala utgifter, resultat, kostnad per resultat och resultatfrekvens. KPI:erna till vänster är de vanligaste att mäta efter.

 • Räckvidd – Hur många unika personer har exponerats för dina annonser?
 • Click Through Rate- Hur många klickar sig vidare på din annons?
 • Cost per Click – Vad kostar varje klick på din annons?
 • Frekvens – Hur många gånger ser din målgrupp din annons per vecka?
 • Video engagement rate – Hur många interagerar med dina annonser genom visningslängd på videos?
 • Trafik – Hur många leads genererar dina annonser till hemsidan?
 • ROAS – Vad blir din avkastning på annonskostnaden?
 • Konverteringar – Hur många konverterar genom dina annonser?
 • Cost per action – Vad är kostnaden per lead?

A/B test

Likt annonsering i Facebooks kan du också skapa A/B tester för att se vad din målgrupp interagerar och engageras av. Det gör du genom att skapa två annonser som är snarlika varandra, men du ändrar små detaljer som kan vara färg, copy, språk etc. Sedan kan du utvärdera vad som attraherar din målgrupp och optimera dina annonser.

Videoannonsering Twitter telefon
Videoannonsering på twitter

Summering

Som slutsats kan vi säga att Twitter en värdefull plattform för videoannonsering med möjlighet att exponeras för miljontals av användare varje dag världen över. Videoannonsering på Twitter är ett effektivt sätt att nå ut med sitt mål och syfte av ens marknadsföringskampanjer. Detta då videoannonsering har ett brett spektra att nå fram till användaren. Man berörs effektivt av rörligt innehåll då det har så många fler dimensioner än en stillbild eller grafiskt tryck. Detta medför en stark varumärkesbyggande kraft som inte många andra medier kan tillföra. Därför anses videoannonsering på Twitter vara bland de mest kraftfulla medierna man kan välja mellan. Oavsett om du nyligen kommit igång med din annonsering på Twitter eller redan annonserat ett tag, behöver du prova dig fram. Det som fungerar i din annonsering idag, kanske inte fungerar imorgon. Det finns enbart riktlinjer – men inget facit för hur du skall nå din målgrupp med din annonsering. Så testa, lär och OPTIMERA mera.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.