Begränsade erbjudanden och brådskande incitament – så gör du!

I den ständiga föränderliga världen av marknadsföring är det avgörande att hitta strategier som sticker ut och lockar kundernas uppmärksamhet. Ett effektivt verktyg som har visat sig vara framgångsrikt är att använda begränsade erbjudanden och brådskande incitament som säljstrategi. Genom att skapa en känsla av brådska och exklusivitet kan du öka konverteringar och bygga lojalitet hos just din målgrupp

Hur kan man använda sig av begränsade erbjudanden och brådskande incitament ?

Begränsande erbjudanden som ” endast idag” eller ” Sista chansen” lockar potentiella kunder att agera ansat. Genom att ange en tydlig tidsgräns eller kvantitet  kan du skapa en känsla av brist, vilket driver besökare att fatta beslut. Detta kan i sin tur öka trafik till hemsidan genom att ge kunden en känsla av att just de får ett unikt värde. Brådskande incitament går hand i hand med begränsade erbjudanden. Det kan till exempel vara rabatter, bonusar eller gåvor bara är tillgängliga för de som agerar snabbt. Syftet är att skapa en omedelbar belöning hos de kunder som är snabba samt att öka konverteringsfrekvensen.

A man besides a watch
marknadsföring sociala medier UGC

FOMO- ett smart säljverktyg

Begränsade erbjudanden är en kraftfull marknadsföringsstrategi som bygger på det psykologiska och omdiskuterade fenomenet FOMO- Fear Of Missing Out. Genom att erbjuda produkter eller tjänster under en begränsad tid eller i begränsad mäng kan det uppstå en känsla av brådska och exklusivitet. Detta triggar kunders rädsla för att gå miste om en möjlighet – något som ökar konverteringar och engagemang. Läs mer om FOMO och dess påverkan här.

Hur du använder begränsade erbjudanden och brådskande incitament i din marknadsföring: En Steg-för-Steg Guide

 •  Förstå din målgrupp: Identifiera din målgrupp och deras behov. Exempel: Om du säljer kläder, förstå om din målgrupp är modeentusiaster eller budgetmedvetna konsumenter.
 • Skapa lockande erbjudanden: Erbjud något som är värdefullt för just din målgrupp: Exempel: Få 20% rabatt på ditt första köp.
 • Använd någon av tipsen ovan och sätt en speciell tidsgräns på hemsidans digitala kampanjer. Exempel : Nedräkningstimer eller : ”Erbjudandet giltigt endast idag”.
 • Skapa ögonblicklig belöning hos dina kunder: Ge till exempel kunderna en omedelbar belöning för att agera. Ett exempel på detta kan vara ” Använd koden vid kassan för att spara 15 % idag”.
 • Synliggör dina digitala erbjudanden och kampanjer: Placera alltid nya digitala kampanjer och erbjudanden tydlig och synligt på hemsidan. Ett exempel på detta kan vara framträdande banners med information om kampanjer på webbplatsens startsida.
 • Använd gärna brådskande ordval på hemsidan som uppmuntrar kunden till direkt handling till exempel ” Sista chansen att spara”
 • Mät och anpassa: Följ konverteringar och justera din strategi när det behövs, använd webbanalysvertyg för att spåra dina klick och köp.
 • Testa dig fram: Prova olika erbjudanden för att se vilka som fungerar bäst för just din målgrupp. Prova både rea, rabattkoder och gåvor för att se vad som ger bäst resultat och follow trough på hemsidan.
 • Fokusera på långsiktig lojalitet: Utöver engångserbjudanden kan det vara smart att överväga att skapa lojalitetsprogram med poängsystem där kunder samlar belöningar över tid.

   

  Sammanfattning: Genom att följa dessa steg och anpassa dem efter din affärsmodell kan du dra nytta av begränsade erbjudanden och brådskande incitament för att öka din försäljning och bygga starkare relationer med dina kunder. Genom att skapa lojalitetsprogram med belöningar kan man också skapa en starkare relation med sina kunder.

Tre tips på tidsbegränsade erbjudanden som du kan använda dig av

1.Nedräkning med timer på hemsidan

Begränsade och tidsbegränsade erbjudanden med en  nedräkningstimer är ett effektivt sätt att öka konverteringar.  Detta skapar en känsla av brådska, då kunden ser tiden räkna ner till erbjudandets slut. Exempel: ” Sista chansen att få 20 % rabatt – endast 2 timmar kvar”. En countdown timer kan boosta  konverteringen till hemsidan från 3,5% till 10 % enligt Wordstream.

Illustration tidtagarur
kvinna som handlar på nätet

 

2. Begränsad tidsperiodsförsäljning för produktkategori 

Att marknadsföra en begränsad tidsperiodsförsäljning för en specifik produktkategori är ett effektivt sätt att locka kunder som är intresserade av den kategorin. Exempel: ”Helgrea på alla skor- spara 30% på alla skomodeller”.

 

3. Rea på hela hemsidan

Att ha en rea som omfattar hela webbplatsen kan vara ett starkt incitament för kunder. Det ger en känsla av generositet och uppmuntrar till ökad försäljning. Exempel :” Rea på hela hemsidan- spara 15 % på allt” 

 

Källa: getsitecontrol.com 

Tecknad bild på en kvinna som handlar online

Vanliga misstag när man använder begränsade erbjudanden och brådskande incitament

Begränsade erbjudanden och brådskande incitament är ett effektivt sätt att öka försäljningen i digitala e-handelskampanjer. Men det är viktigt att använda dem på rätt sätt för att undvika att göra vanliga misstag. Här är några av de vanligaste misstagen:

 • Att använda för korta tidsramar. Om en kampanj är för kort kan kunderna inte hinna reagera. Ett bra riktmärke är att ha en tidsram på minst 24 timmar.
 • Att inte vara tydliga med vad som erbjuds. Kunderna måste veta exakt vad de får för sitt pengar. Var tydlig med rabattens storlek, giltighetstiden och andra villkor.
 • Att inte rikta erbjudandena till rätt målgrupp. Begränsade erbjudanden och brådskande incitament är mest effektiva när de riktas till kunder som är sannolika att köpa. Använd data för att förstå vem din målgrupp är och rikta erbjudandena till dem.
 • Att inte följa upp. Se till att du följer upp med kunder som har visat intresse för dina erbjudanden. Detta kan göras genom att skicka e-postmeddelanden eller erbjuda ytterligare rabatter eller incitament.
 
 

Hur kan man undvika dessa misstag?

 
 • Testa olika tidsramar för att se vad som fungerar bäst för din verksamhet.
 • Se till att erbjudandet är tydligt och lätt att förstå.
 • Använd data för att rikta erbjudandena till rätt målgrupp.
 • Skapa en uppföljningskampanj för att konvertera kunder som har visat intresse.
Genom att följa dessa tips kan du öka chanserna att dina begränsade erbjudanden och brådskande incitament blir framgångsrika.

Här är några ytterligare tips för att skapa effektiva begränsade erbjudanden och brådskande incitament:

Fokusera på värde. Kunderna vill ha en känsla av att de får ett bra erbjudande. Se till att ditt erbjudande är tillräckligt attraktivt för att locka kunder att handla.

Var kreativa. Det finns många olika sätt att skapa begränsade erbjudanden och brådskande incitament. Var inte rädd för att tänka utanför boxen och skapa något som sticker ut från mängden.

Testa och lär. Håll koll på dina resultat och gör justeringar efter behov. Genom att testa olika erbjudanden och strategier kan du hitta det som fungerar bäst för din verksamhet.

Fler källor

 • ”The Marketing School” episode 140: Limited-Time Offers
 • ”The Smart Passive Income Show” episode 290: How to Create Limited-Time Offers That Convert
 • ”The Conversion Optimization Show” episode 25: How to Use Limited-Time Offers to Boost Sales

Gillade du min guide ?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.